Tancar
  • 22/11/2021

    Piscina & Wellness presenta la innovació des de la perspectiva del benestar, la salut i la comunitat

    Una de les novetats de Piscina & Wellness Barcelona és el seu singular programa d’innovació amb què vol dinamitzar i donar a conèixer les noves solucions del mercat que es presenten a la fira des de la mirada i l’experiència dels sectors de demanda i persones usuàries de instal·lacions aquàtiques. Entre les activitats, el saló inclou unes jornades amb una quinzena d’experts que abordaran la innovació com a resposta a usos de la piscina vinculats al benestar, la salut i la comunitat. També el lliurament dels premis Piscina & Wellness Barcelona il·lustrarà aquesta nova perspectiva en reconèixer espais aquàtics innovadors que aporten beneficis des d’algun d’aquests tres àmbits.

    Per a Piscina & Wellness Barcelona, ​​els principals propòsits a què contribueix una piscina innovadora, sostenible, ben equipada i mantinguda són el benestar, la salut i la comunitat. Benestar, entenent la piscina com una irreemplaçable àrea de lleure, entreteniment i diversió, especialment per a famílies, i com a espai de relaxació i plaer sensorial. Salut, pels beneficis que aporta la natació com a pràctica esportiva, activitat física per a totes les edats, i funcionalitat terapèutica per a persones amb necessitats especials, rehabilitació i reforç muscular. I comunitat, com a lloc de trobada col·lectiva i de relació en la diversitat.

    Jornades d’innovació
    Així, en base a aquests tres fins, l’esdeveniment ha definit els continguts de les seves Jornades d’Innovació que tindran lloc el 29 de novembre a la tarda al Pavelló 5 del recinte de la Gran Via de Fira de Barcelona.

    A la primera taula rodona, dedicada a l’eix del benestar, es debatrà com les innovacions del sector de la piscina poden ajudar a construir propostes de valor emocionants que connectin amb nous usuaris o que impulsin el potencial dels espais aquàtics com a llocs per relaxar-se i cuidar-se. Hi participaran com a ponents: Carmelina Montelongo, consultora internacional del sector wellness i fundadora de Sisi Atelier; Miren Jiménez, directora general d’ISABA Projects; Juan Salas, director d’esports i entreteniment de Bahia Principe Hotels and Resorts; i Andrea Trillo, directora de màrqueting d’Aire Ancient Baths Group:

    La segona sessió se centrarà en la salut i en conèixer com piscines i instal·lacions aquàtiques han millorat la seva capacitat per a la pràctica esportiva o per oferir tractaments terapèutics a persones amb necessitats especials. Els experts que intervindran són Andoni Urrutikoetxea, enginyer de Wavegarden; Berta García, coordinadora dels Serveis de Salut Mental de Ciutat Vella de Sant Joan de Déu; Héctor Cruz, president de l’Associació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya i gerent del Club Natació Atlètic Barceloneta; Bruno Madirolas, fisioterapeuta de l’Institut Guttmann; Ignasi Riera, director d’operacions assistencials de Sant Joan de Déu; i Adam Bonvin, cofundador d’Alaïa.

    La tercera i darrera taula rodona donarà resposta a la creació d’espais aquàtics que impulsin l’alfabetització aquàtica, l’accés i la inclusió de tots els col·lectius. Explicaran el punt de vista Péter Bordás, director general i responsable de disseny de BORD Architectural Studio; i Montse Ferrer Ortega, responsable de comunicació de la Fundació Fluidra.

    Finalistes Premis Piscina & Wellness
    Aquest any els tradicionals Premis Piscina & Wellness se sumen a aquest programa d’innovació i en reformulen les seves categories. Així, a més de premiar el producte més innovador en connectivitat i en sostenibilitat dels exposats a la fira, es reconeixeran projectes de piscines i centres wellness tant de nova construcció com rehabilitats que sobresurtin per la implementació real de solucions que contribueixin al benestar, la salut i la comunitat donant resposta de manera exemplar a aquestes necessitats de demanda. L’acte de lliurament de guardons tindrà lloc durant una gala el dia 29 de novembre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

    A l’apartat de “piscina és benestar”, hi ha nominats diversos projectes a la categoria de diversió aquàtica com és el cas dels espectacles de Caldea per enriquir l’experiència dels usuaris d’aquest centre termolúdic; el Ecoresort Santa Clara a Brasil per a tots els públics amb piscines de platja natural, tobogans i espais per a tota la familia; i l’àrea tematitzada Zamá de lleure infantil del Bahia Príncipe Grand Tulum a Mèxic. També hi ha diversos finalistes a la categoria de relaxació aquàtica. Concretament la llacuna panoràmica de Caldea ubicada a la terrassa exterior i amb terra transparent; els centres Aire Ancient Baths de Londres i Copenague i l’Hotel Punta Caliza a Mèxic on tot gira al voltant de la piscina central i passadissos inundats.

    A l’àmbit de “piscina és salut” (categoria esport aquàtic) són finalistes el projecte Alaïa bay, la primera piscina de surf als Alps suïssos que per si mateixa es converteix en destinació turística i el centre esportiu GOfit a Peñagrande (Madrid) que incorpora el sistema de seguretat anti-ofegaments i mesurament de mètriques d’entreteniment de Nagi Smart Pool. Mentrestant, a la categoria tractament aquàtic són finalistes l’Institut Guttmann de Barcelona per les seves teràpies en medi aquàtic per a persones amb lesions neurològiques o mobilitat reduïda; i l’Hospital de la Fundació San José a Madrid que compta amb una unitat de teràpia aquàtica específica per a la rehabilitació de pacients neurològics.

    Finalment, a l’eix “piscina és comunitat” els finalistes que opten al guardó són el complex aquàtic Aquaticum Debrecen d’Hongria, que combina spa, platja i parc aquàtic i converteix aquest espai en un enclavament referent per a la comunitat local i l’atracció de visitants; i el Parc de les Aigües de la Muntanyeta (Barcelona) que conforma un gran complex per a l’esbarjo familiar dels residents.

    Connectivitat i sostenibilitat

    Per part seva, Piscina & Wellness reconeixerà els productes més innovadors exposats en aquesta edició de la fira que destaquin per la seva sostenibilitat i connectivitat.

    A la categoria de sostenibilitat són finalistes: el sistema de biofiltració BiopoolTech que redueix el consum d’aigua, les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i no necessita productes químics; la ceràmica antibacteriana de Gresmanc Group; i el sistema d’Eps Pools per a la construcció de piscines que redueix el pes estructural i estalvia energia en gots climatitzats; les bombes Victòria Plus Silent VS de Fluidra amb baix nivell de soroll i qualitat de filtració extraordinària; i Neolysis 2 de Fluidra; un sistema que combina la potència de la higienització mitjançant raigs UV amb l’eficiència de la cloració salina i que es pot gestionar des d’un dispositiu mòbil, per la qual cosa opta també al guardó en l’especialitat de connectivitat.

    Precisament en aquest àmbit també hi ha nominats el fotòmetre PrimeLab 2.0 de Water-I.D per mesurar digitalment i parametritzar la qualitat de l’aigua; Siloe d’Autocontrol Piscines, un sistema cloud per a la gestió i el manteniment automatitzat de piscines comunitàries, d’ús públic, parcs aquàtics o centres wellness; Wifipool de Beniferro, un sistema per controlar piscines via WiFi; ZS550iQ, un sistema de calefacció de piscines mitjançant tecnologia full inverter controlable mitjançant un dispositiu mòbil

    Barcelona, novembre de 2021

    Maria Dolors Herranz / Mª Gloria Dilluvio
    Tel. 93 233 25 41 – 21 72
    mdherranz@firabarcelona.com / gdilluvio@firabarcelona.com

    Encara no ens segueixes a Instagram?